Güvenliğiniz ve konforunuz için yeni ve az kullanılmış arabaları tercih edin.
İki veya üç yaşını aşmış araçları kiralamayın.
Arabayı kiralarken araba da herhangi bir kusur, hasar olup olmadığını kontrol edin. Varsa bunların sözleşmede belirtilmesini talep edin.
Aldığınız arabanın yakıt durumuna bakın. Eğer depoyu dolu olarak aldıysanız aynı şekilde teslim edin. Yoksa aradaki farkı ödersiniz.
Arabayı " araç kiralama sözleşmesi" ile kiralayın. Bazı küçük işletmeler meblağ hanesi boş kambiyo senetleri imzalatmaktadır. Bir hasar oluşumunda maddi kaybınız çok büyük olabilir.
Arabanızın yaygın bir şube ve servis ağı olan ciddi,büyük ve köklü firmalardan kiralayın.
Kiraladığınız arabanın fiyatı zaman, sigorta ve KDV'yi içerir. ödediğiniz fiyata nelerin dahil olup olmadığını mutlaka kontrol edin.
Sözleşmede yer alan sigortanın hangi risklerini kapladığını inceleyin. Olası bir kaza halinde nasıl hareket etmeniz ve ne gibi belgeler getirmeniz gerektiğini sorun.
Araba kiralandıktan sonra araçta bulunması gereken belge ve trafik malzemelerinin eksikliğinden kaynaklanan cezalar dışında, araca yazılan bütün trafik cezaları size aittir. Sürücü kusurundan dolayı aracın bağlanması durumunda geçen süre kiralama ücretinize eklenecektir.
Araba kiraladığınızda bir günün 24 saat olduğunu unutmayın, kiraladığınız saatte teslim edin. Geç teslimde gecikme ücreti alınır. Gecikme üç saati aştığı taktirde bir gün ücreti ödersiniz.
Kiraladığınız aracı teslim ettiğinizde, bir yanlışlığa sebep vermemek için kiralama sözleşmenizi kapatıp faturanızı kestirmeyi unutmayın.
Özellikle araba kiralamanın yoğun olduğu yaz aylarında, araç bulamama gibi bir sorunla karşılaşmamak için önceden rezervasyon yaptırın. Rezervasyonunuzu 24 saat öncesinden iptal ederseniz herhangi bir ücret talep edilemez.
Rent a car belgeli bir firmanın, seyahat acentesi işletme belgesi olması, TOKKDER üyesi olması, yerli araçların en çok 3, yabancı araçların ise en çok 5 yaşında olması gerekmektedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder